Coneix-nos

La Masia Mas Taxonera

El Nostre Equip

Un equip amb gran formació, exigents però alhora familiars. La seva major recompensa és la vostra satisfacció i per això dia a dia s’esforcen per complaure als clients i sempre amb un gran propòsit, millorar.

LA PRIMERA CASA  d’Arenys de Mar.

 

La Masia d’Arenys de Mar, construïda en el segle XVI, és un important símbol de la història i cultura de la regió. Aquesta masia, edificada en 1570, es troba en un entorn natural, envoltada de jardins i vegetació.

Les seves característiques arquitectòniques, que inclouen una porta de llinda, un finestral gòtic i detalls renaixentistes, representen un art durador.

Dins de la masia, la mescla de pedra i fusta ofereix un ambient acollidor, destacant-se elements com una vella pila de pedra i una escala cap al segon pis. Davant de la façana, una escalinata condueix a una gruta, decorada amb dues grans pedres tallades, similars als molins antics per a moldre gres.

Transformada en restaurant en 1950, la masia ha conservat el seu encant. Actualment, com a rostidor, és un lloc ideal per a gaudir de menjars en companyia, en un espai que uneix història i naturalesa.

La història d’Arenys de Mar, amb aquesta masia com a peça central, és interessant. Va ser la primera edificació en la zona, marcant el començament de la urbanització d’Arenys de Mar. Segons les llegendes, els habitants d’Arenys de Munt venien aquí per a pescar, fugint dels pirates. En desaparèixer aquests perills, la masia es va convertir en un refugi per a ells.

La propietat, que en el seu moment va pertànyer a una família distingida, coneguda per assignar el cognom “Mastaxonera” a les seves possessions, és avui un monument històric d’Arenys de Mar. La seva rica història, plena de contes i llegendes, continua sent un tresor per a la comunitat i els visitants que desitgen submergir-se en un tros de la història passada.